Дозволете ни да изградиме за вас HTML5 реклами со високи перформанси

Банер слепилото е мит! Всушност, луѓето уживаат да се занимаваат со дигитални реклами и лесно ја разбираат нивната цел. Рекламите HTML5 се подобар начин да се раскаже приказната за вашиот бренд и да се зголеми ангажманот бидејќи корисниците се поспремни да влечат по рингишпил, да играат мини-игра или да допрат за да откријат повеќе, наместо да кликнат на веб-локација. Интерактивните HTML5 креативци направени за вашите специфични потреби можат да привлечат до 20X повеќе внимание!

Сепак, знаеме дека создавањето напредни банери може да биде предизвик, им требаат вештини за кодирање и дизајн. Затоа имаме HTML5 колекција со неколку одлични примери за реклами, подготвени за прилагодување и приспособување на кој било начин. Сè испробано и докажано! Еве некои од елементите иницирани од корисникот што можеме да ги имплементираме на ниво на банер: scratch-off, pull, drag&drop, flip, rotate, swipe, spin.

Зделка 3-во-1: Производство, хостирање и податоци

Постигнувањето до вашите потенцијални клиенти со неверојатни HTML5 реклами може да биде едноставно и ефективно. Посветен тим од дизајнери и програмери е тука да ги сервисира вашите специфични барања и да го заврши креативното. Оттаму, можете да распоредите мравка да ги гледате неговите перформанси преку метрика како што се CTR, време во приказ, интерактивност и конверзии. Еве како оди:

1. Создавање реклами

Ние користиме мешавина на програмски вештини за да изградиме убави и ефективни искуства за брендот и производот. Сè е направено по мерка – без компромиси, без ограничувања во дизајнот. Можеме да обезбедиме дигитални макети/концептни дизајни од почеток или врз основа на постоечки уметнички дела или врз основа на идентитетот на брендот, како што се брошури, печатени реклами, веб-локации и документи за корпоративна идентификација. Ние создаваме чист HTML5 код без тешки библиотеки и bootstrap. Нашите дизајнери ги реализираат вашите идеи врз основа на податоци што доаѓаат од стотици успешни кампањи. Штом се онлајн, вашите реклами ќе го привлечат вниманието за да ги натераат корисниците да го извршат посакуваното дејство.

2. Испорака и сервирање

HTML5 банерите што ги создаваме се испорачуваат како ознаки од трета страна и се хостирани од нас со цел да ви обезбедиме известување засновано на интеракција и да може да го тестирате, надгледувате и оптимизирате креативното за да го прилагодите за оптимални перформанси. Ознаките се поддржани и подобни со повеќето DSP, размена на реклами и рекламни мрежи. Без оглед на платформата што ја користите за купување рекламирање, ќе најдеме успешен начин да се интегрираме и соработуваме. Технологијата за сервисирање реклами на Google (DV360, Google Ads и Google Ad Manager) е целосно компатибилна со нашите ознаки бидејќи ние сме Google Certified Third-party Ads Vendor.

3. Известување и оптимизација базирана на податоци

Нашето известување засновано на интеракција ви дава мерка за интерактивност на богатите медиуми. Можете да видите колку успешно дигиталната реклама го привлече вниманието на корисникот. Ова сигурно ќе ја промени ефективноста на вашите онлајн кампањи и ќе докаже дека ангажманот на банери постои дури и без многу кликови на веб-страниците!

Но, ова не е крајот – ние ви нудиме можност да креирате прилагодена публика врз основа на дејствата на корисниците и да ја персонализирате следната комуникација. Со податоците за ангажман од вашите реклами со богати медиуми HTML5, можете да ги сегментирате корисниците врз основа на дејствата што ги презеле (или не ги направиле). Потоа активирајте креативци врз основа на тие податоци со цел да се обезбеди оптимална комуникација на секој чекор.

ЧПП за типовите банери HTML5, дизајнот и процесот на нарачка

Какви банери создавате?
Ние сме специјализирани за изработка на HTML5 банери во стандардни големини за прикажување реклами. Ние не дизајнираме статични реклами или слики за корици на профили на социјалните мрежи.
Како да нарачам банери? Кој е вашиот процес?
Сè се случува по е-пошта, гласник или телефон - разговараме за детали, разговараме со нашите дизајнери, бараме промени, одобруваме банери и добиваме пристап до нашата платформа за управување со реклами.
Кои детали им се потребни на вашите дизајнери од мене?

Еве го списокот:

 • Големина на банер. Најчестите големини за банери се: 300x600, 300x250, 970x250.
 • Лого на компанијата или книга со лого.
 • Претпочитани типови на фонтови.
 • Текст за банерот. Што сакаш да каже?
 • Претпочитани текстови за повик за акција (на пр. „Прочитај повеќе“, „Купи сега“).
 • Точна URL-адреса на целната страница (со UTM ознаки).
 • Линк до видео на YouTube (ако е потребно).
 • DSP, сервер за реклами или рекламна платформа за која ќе се користи банерот (за интеграција на clickTag).
 • Прикачете кој било графички материјал што сакате да го користиме како постоечки уметнички дела, брошури, печатени реклами, какви било други корпоративни документи.
Колку брзо можам да очекувам дека моите банери ќе бидат готови?
Нашето време на пресврт е помеѓу 5 и 10 работни дена од моментот кога ќе ги добиеме деталите за нарачката. Многу зависи од тоа колку брзо клиентот ќе го одобри дизајнот или ќе побара промени на скиците што ги испраќаме, доколку сака. Нудиме и екстра брза испорака со доплата. Тоа значи дека даваме приоритет на вашата нарачка и се обидуваме да ги доставиме рекламите во рок од 3-5 работни дена. Проверете ја нашата страница со цени за да видите која е актуелната цена цена за оваа услуга.
Што ако ми требаат промени на моите банери?
Ние нудиме околу 3 бесплатни ревизии на дизајн по банер. Нашиот дизајнер презентира скица и клиентот има шанса да одобри или да побара промени на дизајнот. Тесно соработуваме со нашите клиенти за да се осигураме дека тие се задоволни со конечната верзија. Откако клиентот ќе одобри дизајн и ќе ја испратиме датотеката, сите дополнителни барања за промена се плаќаат дополнително.
Што ако не сум задоволен со мојот дизајн на банер?
Во случај да не успееме да создадеме нешто што ви се допаѓа, и покрај нашите напори, можете да побарате рефундирање. Имајте предвид дека нема да ви ја рефундираме трансакцијата доколку сте го одобриле дизајнот пред да побарате рефундирање.
Дали рекламите со HTML5 банери што ги дизајнирате се компатибилни со Google Ads и Google Display&Video 360?
Да, ги следиме упатствата за рекламирање на Google. Ако користите друга платформа за рекламирање која има одредени упатства или ограничувања, информирајте не и ние ќе дизајнираме нешто што одговара на вашите потреби.
Дали моите банери се хостирани на вашиот сервер? Дали добивам ознака?
Да, нашите HTML5 банери се испорачуваат како ознаки од трета страна и се хостирани од нас. Покрај креативниот хостинг, обезбедуваме дополнителни услуги како следење на интеракции, следење конверзии, поставување рекламни инки управувани со податоци, ви помагаме да ги распоредите ознаките за банери во различни сервери за реклами на издавачите итн.
Како да ги добијам изворните датотеки за моите банери?
Ние не ги доставуваме креациите во формат за преземање. Получаване на source files се доплаќа. Прашајте не која е актуелната цена за оваа услуга.
Кои се најдобрите практики кога правите HTML5 банер реклама?

Силно препорачуваме:

 • Користење на ограничен број на ефекти или анимации.
 • Користење на естетски убави бои.
 • Одржување на информациите кратки и точни.
 • Користење неагресивни повици за акција.
 • Почитување на нашите рекламни политики.
 • Рекламата HTML5 треба да биде убава, информативна и интерактивна!
Што ако не сум задоволен со перформансите на мојот банер?
Ние користиме три параметри за да ги оцениме перформансите на нашите HTML5 банери. Нашето известување обезбедува податоци за следење на креативната метрика - време во приказ (Time-In-View), интерактивност (Interaction Rate) и CTR (Click-Through-Rate). Комплексноста на содржината и вградените елементи одлучуваат кој ќе биде водечки KPI на креативниот. Пред да изградиме банер за вас, ќе ве советуваме што да очекувате од него - повеќе интеракции, повеќе време во приказ или повеќе кликови. Проверете ја нашето портфолио за да дознаете повеќе за секој тип на банер што го нудиме.